Lähiöödel võib õhutemperatuur kohati juba nulli langeda

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügis läheneb - pihlakad juba punetavad.
Sügis läheneb - pihlakad juba punetavad. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kui päevasooja lubab ilmateenistus eeloleval nädalal 20 kraadi või pisut enamgi, siis öine õhutemperatuur langeb kohati juba 0 kraadi lähedale.

Laupäeval õhurõhk tõuseb ja madalrõhkkonna mõju väheneb, seisab ilmateenistuse kodulehe nädalaprognoosis. Kohati sajab veel hoovihma ja öösel tekib ka udu. Tuul puhub öö hakul läänekaarest ja rannikul on puhanguid 12-14 m/s, pärast keskööd pöördub tuul põhjakaarde ja vaibub.

Õhutemperatuur on öösel 5..10, meretuulega rannikul kuni 14, päeval 14..18°C.

Pühapäeval kõrgrõhkkond tugevneb ja saju võimalus on väike. Tuul pöördub idakaarde ja on enamasti nõrk, põhjarannikul ulatub kuni 10 m/s. Õhutemperatuur on öösel 4..9, meretuulega rannikul kuni 14, ent sisemaal võib maapinna lähedal 0°C lähedale langeda. Päeval on sooja 15..18°C.

Kooliaasta algab kõrgrõhkkonna servas sajuta. Esmaspäeval puhub mõõdukas idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 3..9, meretuulega rannikul kuni 13, sisemaal langeb maapinna lähedal 0°C ümbrusse. Päevasooja lubatakse 15..20°C.

Teisipäeval eemaldub kõrgrõhkkond Venemaa poole, kuid selle servas peaks meie ilm enamasti sajuta püsima. Puhub valdavalt kagutuul. Õhutemperatuur on öösel 5..10, meretuulega rannikul kuni 15, päeval 16..21°C.

Kolmapäeval liigub üle Skandinaavia põhjatipu madalrõhkkond. Praegustel andmetel see Eestini ei laiene ja meil on ülekaalus kõrgrõhkkonna mõju ning ilm USA presidendi Barack Obama Eesti-visiidi päeval valdavalt sajuta. Tuul puhub öösel lõunakaarest, päeval läänekaarest. Õhutemperatuur on öösel 6..11, meretuulega rannikul kuni 15, päeval 17..21°C.

Uute arvutuste kohaselt on tuleva nädala teiseks pooleks oodata kõrgrõhkkonna tugevnemist. Neljapäeval ja reedel püsib sel juhul sajuta ja võrdlemisi vaikne ilm. Lõunakaarest lisandub soojemat õhku ja öine on õhutemperatuur 6..11, meretuulega rannikul kuni 15, päeval 17..22°C.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles