Hiina üleujutustes on hukkunud üle 700 inimese

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laps magab sohval Chongqingis üleujutanud tänaval.
Laps magab sohval Chongqingis üleujutanud tänaval. Foto: SCANPIX

Üleujutused on sel aastal Hiina lõunaosas nõudnud 701 inimese elu, mis on traagilisim näitaja viimase tosina aasta jooksul. Olukord võib seoses alanud taifuunihooajaga lähiajal veelgi halvemaks muutuda, hoiatas valitsus täna.

Võimud on siiski optimistlikud, et tänavu ei kordu 1998. aasta, mil riigi suurim jõgi Jangtse üle kallaste tõusis ja enam kui 4100 inimese surma põhjustas. Tollal evakueeriti tulvade eest 18 miljonit inimest, vahendas AFP.

Sel aastal on lisaks 701 hukkunule üleujutustes kaduma jäänud 347 inimest. Iga-aastane vihmaperiood jätkub ennustuste kohaselt vähemalt augustini ning oodata on uusi paduvihmasid. Need seavad Hiina veehoidlad ja tammed aina suurema surve alla, iseäranis tõsine on olukord riigi idaosas, mida ähvardab ka äsja alanud Ida-Aasia taifuunihooaeg.

Meteoroloogide sõnul on tõenäoline, et paduvihmad levivad ka Põhja-Hiinasse, kus üle kallaste võivad tõusta Huai, Kollane ja Songhua jõgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles