Viimane nandu saadi kätte naabermaakonnast

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nandu jõudis koju tagasi.
Nandu jõudis koju tagasi. Foto: www.jaanalinnufarm.ee

Eelmisel esmaspäeval pani Imaveres tegutsevast Sassi talust plehku neli nandut, kellest kolm saadi kätte paari päevaga. Viimane aga püüti kinni alles täna lõunal.

Sassi talu perenaine Inge Rohtsalu lausus, et täna hommikul tuli neile kaks vihjet jooksus oleva linnu kohta. Esimesega anti neile teada, et nandut on märgatud Järva- ja Jõgevamaa piiril põllul.

«Käisime vaatamas, seal me teda ei näinud ning tulime koju tagasi,» sõnas Rohtsalu. «Aga siis tuli päästeameti telefonilt meile teade, et lindu on nähtud Adavere tuuliku piirkonnas.»

Tuuliku vastas olevalt heinapõllult omanikud nandu jalutamas leidsidki. «Me ajasime teda autoga vist vähemalt pool tundi taga,» ütles Rohtsalu. Viimaks hakkas nandu juba varjulisemat kohta otsima ja siis sai perekond ta kätte.
Rohtsalu märkis, et linnu tervis on korras, kuigi arvatavasti on ta jooksmisest veidi väsinud.

Sellega võib Sassi talu pererahvas pingelise nädala lõppenuks kuulutada. Rohtsalu lausus, et kunagi varem pole neil nii palju linde ja nii pikalt jooksus olnud.

Ta tänas politseid, päästjaid ja kõiki teisi, kes pererahvale sel nädalal kaasa elasid ja teavet andsid lindude kohta.
Nandud pääsesid eelmisel nädalal aedikust jooksu, kuna neid ehmatas üks talumaadele luusima tulnud võõras koer.
Loom räsis ka Sassi talu kalkunit, kes hoolimata pererahva pingutustest, ellu ei jäänud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles