Harku järve vallutasid sinivetikad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harku järve kallas
Harku järve kallas Foto: Toomas Huik

Riigi terviseameti andmetel on Harku järve vallutanud sinivetikad, mistõttu ei ole soovitav seal vette minna.

Terviseameti avalike suhete juhi Iris Saluri sõnul tuleb eriti hoolikalt jälgida laste vette minekut, sest mürgised sinivetikad mõjuvad neile kõige rohkem. Kuna praegu on ilm väga soe ning valitseb ka tuulevaikus, siis niisugused tingimused on Harku järves sinivetikate õitsemiseks eriti soodsad.

«Igal juhul tuleb kõiki suplejaid Harku järve ääres manitseda ettevaatlikkusele,» ütles Saluri. «Iseenesest ei ole sinivetikatega vees suplemine keelatud, kuid väikelapsi ei tohi vette kindlasti lubada. Peale selle peavad kõik inimesed veest välja tulles end pesema. Kellel on tundlik nahk, sellel ei tasu üldse vette minna.»

Täna pärastlõunal teatas terviseamet, et Harku järve vee kontrollimisel avastati seal sinivetikate liialt kõrge sisaldus. Seetõttu antigi Harku valla juhtidele ja turvafirmale G4S soovitus heisata järve kaldal kollane lipp. See tähendab, et inimesed peavad ise otsustama, kas nad riskivad vette minna.

Tallinna teistes randades ei ole terviseameti andmetel sinivietikad vohama hakanud ning vesi on puhas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles