Eleringi elektrijaamast Kiisal sattus keskkonda reostus

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrijaama avarii tõttu Kiisal oja taimestiku vahele sattunud kustutusvahu jäägid.
Elektrijaama avarii tõttu Kiisal oja taimestiku vahele sattunud kustutusvahu jäägid. Foto: Keskkonnainspektsioon

Kiisal asuvate Eleringi avariireservelektrijaamade õlipüüdmisseadmest sattus eelmisel nädalal keskkonda reostunud vett, mis võib sisaldada kütuse, õli, jahutusvedeliku ja tulekustutusvahu jääke.

Keskkonnainspektsioon sai nädalavahetusel teate, et Kiisa aleviku lähedal jões vesi vahutab ja on tunda pesuainele sarnanevat lõhna. Valves olevad inspektorid sõitsid olukorda kontrollima ja tegid kindlaks, et reostus on alguse saanud Kiisa elektrijaamast.

Selgus, et eelmisel nädalal oli aktsiaseltsile Eleringile kuuluvas avarii-reservjaamas tekkinud avarii, mille tagajärjel käivitus kustutussüsteem ning seni teadmata põhjusel pääsesid kustutusvee jäägid Soo ojja ja sealt edasi ka Keila jõkke.

Kohale kutsutud päästjad paigaldasid ojale õlipüüdmispoomid, et vältida reostuse edasilevikut. Reostust asus ojast likvideerima ettevõte ise.

Ohutukaardi järgi on kustutusvahu komponentidel ärritav toime, seega tuleks jões ujumist ja kokkupuudet kustutusvahu jääkidega vältida.

Elering algatas sisemise juurdluse, et välja selgitada õnnetuse üksikasjad ja võtta tarvitusele meetmed selliste juhtumite vältimiseks tulevikus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles