Pakris mõõdeti tänavune uus kuumarekord 33,0 kraadi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loojang Pakri poolsaarel.
Loojang Pakri poolsaarel. Foto: Siim Pinka

Teisipäeva pärastlõunal liikus õhutemperatuur paljudes Eesti paikades päev varem mõõdetud tänavuse kuumarekordi graafikus ja ületas selle esmakordselt kella 16 ja 17 vahel, kui Pakri poolsaare tipus mõõdeti ametlikult õhusooja 33,0 kraadi.

Keila jõe ääres registreeriti teisipäeval kella 17-ks õhusooja 32,9 kraadi üle nulli. Kuna tegemist on veekogu juures vähese õhu liikuvusega kohas asuva hüdromeetriapunktiga, siis selles automaatselt aparaatide poolt registreeritud mõõtmistulemusi ei võeta ametlikus õhusoojarekordite statistikas arvesse.

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi (EMHI) andmetel registreeriti senine tänavune kuumarekord 32,9 kraadi esmaspäeva õhtul kella 19 ja 20 vahel Jõgeval. Mõni tund enne seda oli kraadiklaas tõusnud Türil 32,7 pügalani üle nulli.

Nii teisipäeva õhtupoolikul kui ka järgnevatel päevadel on oodata üle 30-kraadist õhutemperatuuri valdaval osal Eesti territooriumist. Ametlikud maksimumid kerkivad üle 33 kraadi, pole ka välistatud, et 35 kraadini, ütles EMHI ilmaprognooside osakonna juhataja Merike Merilain BNS-ile. Metsades on suur tuleoht ja see kasvab kiiresti, ütles Merilain.

Eesti absoluutne kuumarekord pärineb 1992. aasta 14. augustist, kui Võrus mõõdeti ametlikult õhusooja 35,6 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles