Läti-Eesti 1300-kilomeetrine jalgrattarada avatakse ühissõiduga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgratturid kuuma ilma trotsimas. Foto on illustratiivne.
Jalgratturid kuuma ilma trotsimas. Foto on illustratiivne. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eesti-Läti ühisprojekti raames rajatud jalgratturite uus matkarada Tour de LatEst avaüritusel sõidab sadakond inimest kahe nädala jooksul läbi ligi 1000 kilomeetrit, kuuma ilma tõttu palutakse ümbruskonna inimestel matkajate suhtes vastutulelikud olla.

Eilsest 24. juulini toimuva Lõuna-Eesti ja Põhja-Läti piiriülest jalgrattamatka alustati Lätist, homme ületatakse riigipiir ja toimub ürituse Eesti-poolne avapauk Valgas. Vahepeal sõidetakse läbi Viljandi, ümber Võrtsjärve Peipsi äärde ning viimased viis päeva matkatakse taas Lätis.

Maratonmatkal osaleb umbes 90 inimest Eestist, Lätist, Leedust, Valgevenest, Ukrainast, Venemaalt, Soomest ja mujalt.

Korraldajad paluvad autojuhtidel olla sõitjate suhtes tähelepanelikud. Samuti palutakse marsruudi äärde jäävatel majapidamistel suhtuda ratturitesse mõistvalt, kui mõni peaks tulema paluma joogivett või abi.

Jalgratturite matkaraja marsruut kulgeb Eestis läbi Valga Taagepera - Tõrva suunas ja sealt Viljandisse, kust ümber Võrtsjärve Tartu suunas Jõgevamaale ja Peipsi äärt mööda tagasi Tartumaale ning läbi Tartu ja Otepää edasi Karula kaudu Lätti.

Marsruut on väga mitmekülgne oma maastiku, kaunite vaadete ja vaatamisväärsuste poolest. Võimalus on tutvuda nii eestlaste kui lätlaste ajaloo- ja kultuuripärandiga, külastada tuntumaid turismiobjekte, läbida erinevaid kaitsealasid ja rahvusparke ning maalilisi maastikke. Marsruudi kogupikkuseks on 1296 kilomeetrit, pool sellest Eestis, pool Lätis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles