Amuuri leopardi kutsikad said nimed

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Loomaaia töötajad valisid lõpuks nimed kevadel sündinud amuuri leopardi kutsikatele (pildil). Isast kutsikat kutsutakse Hasaniks ja emast Hankaks.

Konkursi võidunimed pakkusid välja Karin Kask Tartust ja Margarita Smirnova Tallinnast. Nimepakkujate hulgas leidus ka inimesi, kes olid välja käinud ainult ühe nendest, lisades teiseks mingi muu nime.

Mõlemad nimed tulenevad amuuri leopardi kodukandi järvede nime eestikeelsest kirjapildist (inglise transkriptsioonis vastavalt Khasan ja Khanka).

Väikese Hasani järve äärde jalutab mõni leopard aeg-ajalt veel tänapäevalgi. Suure ja tuntuma Hanka järve kaldaile sattumine oli leoparditele võimalik veel sadakond aastat tagasi, mil amuuri leopardi levila hõlmas märksa ulatuslikumat ala kui praegu.

Pidulik nimepanek toimub 15. juulil algusega kell 15, mil Hasan ja Hanka vahetavad koos ema Darlaga suures aedikus välja seal viimased kuud ainuvalitsejaks olnud isa Freddi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles