Tülikast kivist vabanemine lõppes heinamaa põlenguga

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulupõleng. Foto on illustreeriv.
Kulupõleng. Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Läänemaal püüdis talumees vabaneda tülikaks muutunud kivist, kuid selle töö käigus süttis hoopis heinamaa põlema. 

Häirekeskusele teatati maastikupõlengust Lääne-Nigula vallas Soolu külas eile kell 12.18. Päästemeeskondade saabudes selgus, et põlenud oli talu heinapõld, see oli päästjate saabumise ajaks juba kustutatud. Päästjad kontrollisid sündmuskoha üle, midagi ohtlikku enam ei leitud.

Põleng sai alguse tuleohutusnõuete eiramisest. Talu peremees soovis lahti saada heinapõllul olevast kivist, mis oli juba mitmel korral traktori niidukit lõhkunud. Ta kuumutas kivi leeklambiga ja lõhkus sellest tükke lahti. Lisaks oli tuul parajalt tugev ning üsna varsti süttiski sädemetest põlema juba eelnevalt niidetud hein.

Päästeamet hoiatab, et praeguste kuivade ilmadega ei tohi kohe kindlasti selliselt leeklambiga tegutseda. Südasuviste kuivade ilmadega peab tuletöid tehes olema eriti ettevaatlik, kohe kindlasti ei tohiks neid teha suure tuulega kuival heinapõllul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles