Kuumus püsib jätkuvalt Eesti kohal

Merilyn Säde
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannailm
Rannailm Foto: Urmas Luik

Käesolev nädal tõotab tulla südasuviselt soe, õhutemperatuur võib küündida kuni 29 kraadini. Kohati võib tulla ka hoovihma ja äikest.

Homme liigub kõrgrõhkkonna kese Laadoga lähistele ja selle edelaserv ulatub üle Eesti. Öö on sajuta ja nõrga idakaare tuulega. Sooja on 14-18 kraadi. Päeval tekib rünkpilvi, millest mõned võivad hoogsajupilvedeks areneda. Välistatud pole ka äike, mille tõenäosus on üksikutes kohtadest 25-50 protsenti. Idakaare tuul pisut tugevneb. Sooja on öösel 14-18 kraadi, päeval 24-29 kraadi ja meretuulega rannikul kuni 20 kraadi.

Kolmapäeval, 9. juulil tugevneb kõrgrõhuala Põhja-Euroopas nii maapinnalähedastes kui kõrgemates õhukihtides. Selle võimsa õhukeerise servas on Eestis ilm põhiliselt sajuta, saju võimalus on kuni 25 protsenti. Taani väinade kohale laieneb Kesk-Euroopast madalrõhkkonna serv ja selle survel võib ida- ja kirdetuul veidi tugevam olla. Idavool lükkab kuuma õhu Skandinaavia poole ja meil asendub kuumus paariks-kolmeks päevaks tavapärase südasuvise soojaga. Öösel on 9-14, rannikul kuni 17 kraadi, päeval 23-26 kraadi ning meretuulega rannikul jääb õhutemperatuur alla 20 kraadi.

Neljapäeval, 10. juulil kandub kõrgrõhuala serva mööda veidi niiskemat õhku. Hoovihma ja äikese võimalus on pisut suurem, tõenäosus on kohati ligi 50 protsenti. Puhub mõõdukas ida- ja kirdetuul. Sooja on öösel 9-14 ja rannikul kuni 17 kraadi. Päeval 22-26 kraadi, Hiiumaa ja Põhja-Eesti rannikualadel kuni 18 kraadi.

Reedel, 11. juulil kõrgrõhuala tugevneb ja saju tõenäosus on alla 25 protsendi. Puhub mõõdukas ida- ja kirdetuul. Sooja on öösel 9-14, päeval 19-24 kraadi, Hiiumaa ja Põhja-Eesti rannikualadel kuni 18 kraadi.

Laupäev, 12. juuli on kõrgrõhuala servas sajuta ning tuul puhub idakaarest. Sooja on öösel 9-14 kraadi. Päeval on sisemaal 21-24, meretuulega rannikualadel kuni 18 kraadi.

Pühapäev, 13. juuli, tuleb kõrgrõhuala mõjul sajuta. Tuul puhub idakaarest. Lisandub taas soojemat õhku ja ilm läheb tasapisi palavamaks. Öösel on 10-15, rannikul kuni 18 kraadi. Päeval on 24-28 kraadi, vaid briisituulega rannikul on jahedam.

Esmaspäeval, 14. juulil peaks Eesti kõrgrõhkkonna mõjusfääri jääma ja ilm peamiselt sajuta, rahuliku ja kuumana püsima. Sooja on öösel on 12-18, päeval 25-28 kraadi. Lõuna-Eestis võib veel paar kraadi kõrgemale tõusta, briisituulega rannikualadel on aga märksa jahedam. Kui Balkanimaade kohalt suudab madalrõhkkond jõulisemalt põhja poole liikuda, siis sel juhul on ilm pilvisem. Lõuna-Eestis suureneb hoovihma ja äikese võimalus, kirdetuul tugevneb ja sooja on tunduvalt vähem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles