Kuressaare rannast leiti sinivetikat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast merevees ujumist soovitatakse end puhtaks pesta.
Pärast merevees ujumist soovitatakse end puhtaks pesta. Foto: Liis Treimann

Ehkki Kuressaare Titerannas lehvis eile kollane lipp, usuvad spetsialistid, et esialgu veest leitud vähesed sinivetikad seal suplejatele suurt ohtu ei kujuta.

Möödunud nädala lõpus võeti Kuressaare supelrannas kaldalähedasest veest sinivetikaproov ning analüüsimise käigus leiti sinivetikat Microcystis, kirjutab Saarte Hääl.

Mõnikümmend meetrit kaldast eemalt võetud proovis siiski märkimisväärset kogust sinivetikaid ei leitud ja kuna tugeva tuule tõttu ei paiknenud fütoplankton lahes ühtlaselt, siis täpsema vetikasisalduse teadasaamiseks võetakse sel nädalal regulaarselt veel täiendavaid proove.

Mereinstituudi laborant Anneli Heinla märkis, et Titerannas on küll esimesi vetikaid kohatud, kuid seda, mis seisus nad on – kas hakkavad paljunema või on lagunemisstaadiumis – ta öelda ei osanud. «Vetikatele meeldivad vaiksed ja soojad ilmad,» sõnas Heinla, lisades puhkajate rahustuseks, et tänavu on Liivi lahel sinivetikat märgatud veel suhteliselt vähe.

«Kindlasti ei hakka praegu keegi suplust ära keelama,» toonitas Kuressaare linnaarst Juri Zabellevitš, lisades, et põhimõtteliselt on tegemist iga-aastase probleemiga – rannailmade tulekuga kaasneb ka võimalus vetikate kasvamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles