Nädala lõpus tuleb kuni 27 kraadi sooja

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäevane ilm tuleb prognoosi kohaselt hea.
Pühapäevane ilm tuleb prognoosi kohaselt hea. Foto: Liis Treimann

Ilmateenistuse nädalaprognoosi kohaselt muutub ilm nädala lõpus taas soojemaks ning pühapäevaseks laulupeoks lubatakse koguni 27 kraadi sooja.

Ööl vastu homset madalrõhkkond eemaldub ja sajuhooge on harvem. Udu tekkimiseks on aga tingimused soodsad. Vastu hommikut jõuab Lõuna-Eestisse uus tihe sajuala. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Sooja on 9 kuni 13 kraadi, Lõuna-Eestis jääb miinimum 15 kraadi lähedale.

Homme päevaks jõuab Balkanimaade kohalt uus madalrõhkkond ja selle sajuala laieneb üle Eesti idapoolse osa ja sajuhulk ulatub kohati üle 10 mm. Vihmapilved ulatuvad ka Kesk-Eestisse. Lääne-Eestis on vihmahooge harvem. Tuul pöördub põhjakaarde ja tugevneb veidi. Sooja on 14 kuni 18, tiheda saju korral vaid 12 kuni 13 kraadi.

Kolmapäeval aga madalrõhkkond eemaldub ja tõusva õhurõhu foonil tuleb öösel kohatisi sajuhooge, päeval on aga hoovihma võimalus suurem. Tuul pöördub läänekaarde. Sooja on öösel 7 kuni 12, päeval 15 kuni 19 kraadi.

Neljapäeval (3.07.) püsib Eesti ikka madalrõhkkonna mõjusfääris ja sajuhoogude võimalus on saartel ja läänerannikul kuni 50 protsenti, mandril 50-75 protsenti. Läänekaare tuul on mõõdukas, päeval ulatuvad puhangud Soome lahe rannikul kuni 14 m/s. Sooja on öösel 6 kuni 12, päeval 16 kuni 21 kraadi.

Reedel (4.07.) madalrõhkkond eemaldub ja õhurõhk tõuseb. Kuid läänevoolus kandub Skandinaaviast niiskust. Pilvi on enam ja vihma võimalus on mandri sisealadel kuni 75 protsenti, saartel ja läänerannikul kuni 50 protsenti. Läänekaare tuul on mõõdukas. Sooja on öösel 9 kuni 14 kraadi, päeval 14 kuni 20 kraadi.

Laupäeval tugevneb kõrgrõhkkonna mõju ja ilm on enamasti sajuta (saju võimalus alla 50 protsenti). Tuul on nõrk ja pöördub lõunakaarde. Sooja on öösel 9 kuni 14 kraadi, päevaks lisandub soojemat õhku ning õhutemperatuur tõuseb 20 kuni 24 kraadini.

Pühapäeval (6.07.) tugevneb Venemaa kohal olev kõrgrõhuala ja tänastel andmetel katab selle lääneserv ka Balti riigid ning läänepoolse madalrõhkkonna sajuala meile ei ulatu. Nõnda on lootust, et pühapäev pakub mõnusat laulupeo ilma. Öö on sajuta ja mõõduka lõunakaare tuulega. Sooja on 11 kuni 15 kraadi. Päev on valdavalt sajuta. Kuid pole välistatud, et mõni üksik pilverünk nõnda võimsaks areneb, et lühiajalise vihmasahmaka puistab. Mahedas lõunakaare tuules on sooja 22 kuni 27 kraadi.

Esmaspäeval (7.07.) katab Eestit kõrgrõhkkonna lääneserv. Öö on sajuta, päeval on üksikute vihmahoogude ja äikese võimalus (tõenäosusega kuni 50 protsenti). Puhub mõõdukas kagutuul. Sooja on öösel 13 kuni 18 kraadi, päeval 22 kuni 28 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles