UUS REKORD: Pärnu rannas nautis päikest 18 000 inimest

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rand laupäeval.
Pärnu rand laupäeval. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Täna kella 15.30 seisuga oli Pärnu plaažil ligikaudu 18 000 inimest, kuid päevitajaid tuleb veelgi juurde.

Rannas korda pidava General Security Service'i rannavalve vahetuseülema Tiit Kuninga teatel püstitati laupäeval küll tänavune rannarekord, kuid pühapäeval on rahvast plaažil tunduvalt rohkem kui päev varem.

Kui kell 14 luges rannavalve Pärnu plaažil kokku 15 000 inimest, siis poolteist tundi hiljem oli see number 3000 võrra  kasvanud. 

„Julgen öelda, et inimesi tuleb järjest juurde ja rannas on tekkimas olukord, et pole enam kuskil olla,“ rääkis Kuningas. "Vees on korraga vähemalt 2000 inimest."

Rannavalvele on päev möödunud rahulikult. Nagu laupäeval, teevad ka täna enim muret kadunud lapsed.

„Paneks endiselt vanematele südamele, et nad jälgiksid lapsi rohkem,“ märkis Kuningas. „Abiks tuleks, kui lapsele pandaks käepael või kirjutataks vanema telefoninumber käele.“

Kell 15 mõõdeti Pärnu rannas õhusooja 30 kraadi ja merevee soojuseks 21 kraadi. Rannas lehvib ujumist lubav roheline lipp.

Väga rahvarohked on pühapäeval ka teised Eesti rannad. Tallinna Pirita rannas loendati ilm.ee andmeil 15 000 rannalist, Võsu ja Stroomi rannas oli vastavalt 7000 ja 6000 päevitajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles