Vale ilmaprognoos ärritab Saaremaa majutusettevõtjaid

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saare ettevõtjatele on täpne ilmaennustus eluliselt tähtis, et inimesed ilusa ilmaga ikka saarele tuleksid.
Saare ettevõtjatele on täpne ilmaennustus eluliselt tähtis, et inimesed ilusa ilmaga ikka saarele tuleksid. Foto: Urmas Luik

Saaremaa majutusettevõtjad on nördinud telekanalite pidevalt valede ilmaprognooside pärast, mis näitavad sealset ilma reaalsest palju jahedamana ja võivad nii suvitajad eemale peletada.

«Näiteks TV 3 uudistesaates lubati Kuressaares sooja vaid kuni 16 kraadi, aga juba hommikul näitas termomeeter üle 20,» rääkis Meie Maale ühe majutusasutuse omanik, kelle arvates luuakse nii kõlvatut konkurentsi, kuna televiisorist ilmateadet vaadanud suvitajad võivad Saaremaa asemel valida hoopis Peipsi ääre või Tartu.

Sõrves turismitalu pidava Jüri Miti arvates tekivad lahknevused ennustustes erinevate ilmamudelite kasutamisest. «ETV oma läheb rohkem täppi. Kanal 2 paneb pidevalt mööda. Ega kenad tibid korva olukorda,» nentis Mitt.

TV 3 uudistejuhi Sven Soiveri sõnul saab kanal ilmaandmeid ilm.ee kaudu, kes edastab andmed «Seitsmestele uudistele» ning uudistejuht on ka ise Saaremaal puhates kogenud valesti prognoositud ilma. TV 3 esitas ilm.ee portaalile vale ilmaennustuse kohta kaebuse.

Kanal 2 ostab ilmainfo koos graafilise kujundusega hoopis Norrast ning kavatseb koostööd norralastega jätkata.

Kanal 2 tehnikadirektor Aimar Prous tunnistab, et lähitundide ilma prognoos on Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudil palju täpsem kui Kanal 2 oma, kuna õhtul saates «Reporter» toodud ilmaennustus hommiku kella 11 ajal saadud andmetest, sest graafika tegemine võtab aega. Sügiseks loodab Kanal 2 siiski ajavahet vähendada.

Ilmaennustuse tegijad väidavad, et Eesti on ülimalt keeruline paik, kuna merele avatud kohas või metsatukas võib temperatuur erineda kümme kraadi võrreldes muu paigaga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles