Saaremaal tulistati kollast kassi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass. Foto on illustratiivne
Kass. Foto on illustratiivne Foto: SCANPIX

Eile õhtul pandi Kuressaare ühes loomakliinikus igaveseks magama nimetu kollane kass, keda keegi kuri inimene oli tulirelvast lasknud.

Nimetu kollane kass, kes ühe pere juures pidevalt söömas käis, leiti teisipäeval, kui ta keha tagapoolt järele lohistades vaevaliselt toidukausi juurde roomas, kirjutab Saarte Hääl. Kui loom kiiresti loomakliinikusse viidi, avanes seal võigas vaatepilt. Kassi selgroog oli niimoodi puruks lastud, et röntgenipildilt oli näha, kuidas kiisu sisemus tinapuru täis oli.

Kassi arsti juurde viinud Liile Antsaari sõnul ei tea nad, kust see kollane kass tuli, aga ühel päeval oli ta välja ilmunud, inimeste suhtes pelglik, kuid pere oma kassiga seltsis hästi. Aeg-ajalt käiski ta toidukausist nosimas ja keegi ei pannud pahaks, kui ta hakkas aina tihedamini käima.

Eelmisel nädalal pandi tähele, et kass on viga saanud. Arvati, et ehk on mõni metsloom teda räsinud või naabrikoer purenud. Kass tuli korraks, läks jälle ja kadus paariks päevaks. Kuni ta lõpuks teisipäeval vaevu liikudes taas välja ilmus.

Peeti aru ja otsustati minna loomaarst Lea Hioväina juurde. Tehtud röntgenipilt oli šokeeriv. «See on ikka väga võigas tegu,» ütles dr Hioväin eile Saarte Häälele. Tema sõnul oli kassi tulistatud külje pealt, nii et see vigastas selgroogu ja purustas vaagna. Kass oli vaevu elus ja sai selgeks, et seda looma enam päästa ei anna.

Huvitava kokkusattumusena oli kassi tulistatud Pihtla vallas, kus on varemgi lemmikloomade vastu kätt tõstetud ja neile tina antud.

Liile Antsaar tegi avalduse politseile ja viis sinna ka kassist välja võetud kuuli. Lääne prefektuuri pressiesindaja Heiko Leesment kinnitas, et menetlust on alustatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles