Merevesi võib juulis 23 kraadini soojeneda

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Randades on oodata veetemperatuuri suuremat tõusu.
Randades on oodata veetemperatuuri suuremat tõusu. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi ilmaprognooside osakonna juhataja Merike Merilain ennustab juuli alguseks merevee temperatuuri suurt tõusu.

«Kui praegune prognoos paika peab, peaks vesi väga soojaks minema,» ütles sünoptik ja ennustas, et juuli kuumade ilmadega tõuseb veetemperatuur randades 23 kraadini.

Tänahommikuse seisuga oli Tallinna Pirita, Kakumäe ja Stroomi randades veesooja 16 kraadi, Harku rannas ja Tartus Anne kanalis 21 ning Pärnu rannas 19 kraadi.

Merilaini sõnul mõjutab randade veetemperatuuri suuresti tuule suund. Näiteks on Pärnu ranna kõrgema veetemperatuuri põhjuseks edelatuul, mis kannab soojenenud vee pinnakihi avamerelt ranna äärde.

Tallinna Pirita ja Stroomi randade tänase jaheda temperatuuri (16 kraadi) põhjusena nimetas Merilain aga maa poolt puhuvat kagutuult, mis sooja vee ranna lähedusest eemale on kandnud.

Veetemperatuuride suuremat tõusu on oodata alates selle nädala pühapäevast, mil kõrgrõhkkonna mõjul tõuseb õhutemperatuur sisemaal kuni 30 soojakraadini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles