Pärnus sündis tänavune rannaliste rekord

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soojenev meri tõmbab Pärnus ligi üha rohkem suplejaid. Juuresolev foto on tehtud laupäeval.
Soojenev meri tõmbab Pärnus ligi üha rohkem suplejaid. Juuresolev foto on tehtud laupäeval. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Mõnus rannailm ja üha soojenev meri meelitas täna pärastlõunaks Pärnu randa selle aasta rekordarvu peesitajaid ja suplejad.


General Security Service'i rannavalve vahetusevanema Anu Halgma sõnutsi nautis täna pärastlõunal Pärnus rannamõnusid umbes 5000 inimest.

Esmakordselt 20 kraadini küündinud merevees suples pärastlõunal ligikaudu 200 rannalist. Õhutemperatuur oli kella 15 ajal Pärnu keskrannas 22 kraadi.

„Vesi on soojaks läinud ja ujujaid on tunduvalt rohkem kui eelmistel päevadel,“ ütles Halgma.

Halgma sõnutsi on rannaliste arvu kasvuga rannavalvelgi rohkem tööd. „Päris mitu last on rannaliival olevast laudteest pinnu jalga saanud, samuti on tulnud aidata omapäi jäänud lastel oma vanemaid leida,“ seletas ta.

Täna on rannavalve pidanud rahvamassis omapäi jäänud laste vanemaid otsima viiel korral. „Õnneks oleme vanemad ruttu üles leidnud. Kõige kauem pidime vanemaid otsima pool tundi,“ ütles rannavalve vahetusevanem.

Et kaduma läinud lapsi ja vanemaid kiiremini taas kokku viia, soovitas Halgma panna pisikestele käele randmepael vanema telefoninumbriga või kirjutada see käele veekindla markeriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles