Tänavu suvel saab supelda 53 avalikus rannas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Pühapäeval alanud ametlikul suplushooajal, mis kestab kuni 31. augustini, ootavad suvitajaid tänavu kokku 53 avalikku supluskohta, mis on kolme võrra enam kui möödunud suplushooajal.

Lisaks juba tuttavatele randadele taasavatakse Hiiumaal Mangu ja Saaremaal Mändajala rand, Järvamaal ootab ujujaid jälle Tarbja tehisjärv, teatas terviseamet. Päris uue rannana on nimekirja lisandunud Roosta rand Läänemaal. Ehitustööde tõttu jääb suletuks Narvas Joaoru rand.

Järvamaal on avatud kaheksa avalikku supluskohta, Hiiumaal kuus, Tallinnas, Lääne-Virumaal, Pärnu- ja Tartumaal viis, Valgamaal neli, Ida-Virumaal ja Läänemaal kolm, Põlva-, Saare-, Viljandi- ja Võrumaal kaks ning Jõgevamaal üks avalik supluskoht. Ühtegi avalikku supluskohta ei leia eest Raplamaalt ja väljaspoole Tallinna jäävalt Harjumaalt.

Avalik supluskoht peab enne suplushooaja avamist olema hooldatud ja korrastatud, varustatud piisaval hulgal riietuskabiinide, tualettruumide või kuivkäimlate ja prügiurnidega. Samuti tuleb õigeaegselt alustada nõuetekohast suplusvee seiret. Suplejatele nähtavas kohas peab olema info suplusvee kvaliteedi ja supluskoha valdaja kohta.

Peaaegu kõigist avalikest supluskohtadest on esimesed veeproovid juba võetud ning nende tulemused näitavad, et veekvaliteet on kõikjal väga hea.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles