Kõige soojemat ilma on oodata juuni esimesel poolel

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Nii nagu mais tuleb ka juunis ilm väga muutliku temperatuuriga, kõige kuumemat ilma on seejuures oodata kuu esimesel poolel, selgub ilmateenistuse kuuprognoosist.

Prognoosi kohaselt järgneb jahedamate ilmadega päevadele lühiajaline järsk õhutemperatuuri tõus. Seejärel jääb temperatuurifoon pidama pikaajalise keskmise lähedale. Kui tavaliselt on juuni keskmine temperatuur vahemikus 13,3–15,6 kraadi, siis seekord tuleb keskmine temperatuur normist kõrgem.

Kõige soojem tuleb juuni esimene pool. Kuu keskpaiku on jahedam, kuid juuni kolmandas veerandis on taas oodata kuumalainet.

Eri õhumasside kiire vaheldumise tõttu on sagedased ka hoo- ja äikesevihmad. Kuivem on ilm esimese kümmepäevaku lõpul, teise algul ja kuu viimases veerandis. Kokkuvõttes tuleb sademeid normi piires ehk vahemikus 33–67 millimeetrit, paiguti ka rohkem.

Ilmajaam lisas, et ilmaprotsesside suurte muutuste korral korrigeerivad nad prognoosi juuni keskel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles