Kesknädal võib tuua kuni 27 kraadi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õitsvad puud vihmas
Õitsvad puud vihmas Foto: Elmo Riig / Sakala

Homsest alates läheb õues jälle tunduvalt soojemaks, paraku on see vaid ajutine soojalaine, mis valitseb koos äikesevihmadega.

Juba homme hakkab öösel sadama kohati, päeval mitmel pool hoovihma, tuleb ka äikest. Mõõdukas kirde- ja idatuul kannab aga Venemaalt sooja üha juurde, nii et juba teisipäeval tuleb päeval sooja 19-25 kraadi, rannikul ja äikesepilvede all veidi vähem, selgub ilmateenistuse nädalaprognoosist.

Nii kolmapäeval kui neljapäeval jääme Venemaa kõrgrõhuala ja Ukrainast Lõuna-Skandinaaviasse ja Briti saartele jääva madalrõhuala piirialale.

Mitmel pool sajab hoovihma, on äikest, saju tõenäosus on Lääne-Eestis 90 protsendi ringis, Ida-Eestis alla 40 protsendi. Kolmapäeval läheb veelgi soojemaks, nii et Ida-Eestis võib sooja tulla koguni 23-27 kraadi.

Neljapäeval äikeseoht püsib, saju tõenäosus on suurem Lääne-Eestis, umbes 80 protsenti. Soojakraade tuleb 19-25, rannikul paiguti veidi vähem.

Reedel hakkab aga õhutemperatuur taas langema. Siis areneb Saksamaa kohal uus kõrgrõhuala kese, kuid Ukrainast ulatub Baltimaadesse madalrõhuala põhjaserv. Öö on olulise sajuta, kuid päeval arenevad kohati rünksajupilved, hoovihma tõenäosus 40..60 protsenti. Sooja on öösel 9-15, päeval 20-24, rannikul paiguti 17 kraadi.

Nädalavahetuselgi on jätkuvalt hoovihma ja äikese võimalus üle Eesti suur, kuid temperatuur langeb veelgi, ulatudes päeval maksimaalselt 21 kraadini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles