Suvitajad trotsivad mererandades külma vett ja hoiatuslippe

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Verevi järv Elvas.
Pildil Verevi järv Elvas. Foto: Sille Annuk.

Rannamõnude ihkajal tasuks praegu suunduda pigem järverandadesse, sest mererandades lehvivad veel kõikjal punased või kollased hoiatuslipud, kuid jahedat vett trotsivaid suvitajaid leidub sealgi.

Kõigis viies G4S-i valvatavas mererannas lehvib punane või kollane lipp, mis tähendab, et veetemperatuur ei ulatu üle 18 kraadi ja suplemine võib olla ohtlik.

Pirita, Stroomi ja Kakumäe rannas on veetemperatuur 14 kraadi, Pikakari rannas veelgi vähem – kõigest 12. See tähendab, et lehvivad punased hoiatuslipud, kuid sellest hoolimata oli G4S-i kodulehe andmetel keskpäeval Pikakaril koguni 60 inimest, Pirital poolsada, Kakumäel 40 ja Stroomi rannas 25.

Parim koht rannamõnude nautimiseks tundub hetkel olevat Elve Verevi järve ääres, sest veesooja on seal 20 kraadi. Rannas oli G4S-i andmetel keskpäeval umbes 125 inimest. Sama soe vesi on ka Pühajärves ja Türi tehisjärves.

Tartlaste lemmik on Anne kanal, kus peesitas keskpäeval umbes 90 inimest ja veetemperatuur oli 18 kraadi. Emajõe nn linnaujulas ja vabaujulas on vesi külmem, kuid suvitajaid jätkus sinnagi.

Kõige soojema veega G4S-i valvatav mererand on hetkel Haapsalu Paralepa, kus vee temperatuur oli 16 kraadi. General Security Service'i poolt valvatavas Pärnu rannas küündis temperatuur kella 12 ajal 17 kraadini.

EMHI andmetel on kõrgeim veetemperatuur siiski Narva-Jõesuus – 18 kraadi.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles