Rästikuid on tänavu tavalisest rohkem

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rästik
Rästik Foto: Margus Ansu

Igal aastal arvavad inimesed, et rästikuid on varasemast rohkem, aga tänavu on see tõesti nii, sest talve soodsad tingimused on põhjustanud selle suve suured sääseparved ja rästikutest kubisevad põõsaalused.

Kui nastikud on inimesega kohtudes kiired põgenema, siis siksakilise seljamustriga rästik võtab enamasti sisse hoopis kaitsepositsiooni ning kui talle väga ligidale tikkuda, võib ta ka rünnata, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kuna rästik nagu iga teinegi organism vajab eluks vett, võib rästikuid näha niiskemates metsakooslustes, rabades ja rannikualadel.

«Kuid noored rästikud toituvad peamiselt putukatest ja putukaid küttida on vägagi mõttekas okste peal, nii et kui te olete põõsastikus kuskil raba lähedal või metsaserval, siis olge igaks juhuks ettevaatlikud,» soovitas zooloog Aleksei Turovski.

Inimeste kodu lähedal askeldavad rästikud peamiselt vaid juhul, kui majad on ehitatud madude tavapärasele elualale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles