Viin võitleb tuviroojaga lindude toitjaid trahvides

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tõsiselt tuviroojaga kimpus Viin teatas, et kõik teolt tabatud linnutoitjad saavad edaspidi 36 eurot trahvi.


Linnavalitsus loodab, et trahvi abil õnnestub vähendada tuvide toitmist ja selle tulemusel ka nende lindude populatsiooni. Viin peab tõsiseks probleemiks nii oma õitsvat tuvi- kui rotipopulatsiooni.

«Kes iganes toidab tuvisid, toidab rotte,» teatas linnavolinik Ulrike Sima. Linnavoliniku sõnul ei saa tuvitoitjad aru ka sellest, et inimeste toidu söömine võib tegelikult lindudele loomadele pigem halba teha.

Hoolimata sellest, et liigile sobimatust toidust jäävad tuvid teinekord haigeks, tagab agar toitmine neile siiski tavatult head paljunemisvõimalused ning muudkui kasvatab linna linnupopulatsiooni.

Toitjate tõkestamine pole aga sugugi ainus tuvitõrjevõte Viinis. Teadlaste abiga on seal rajatud tuvila, kuhu linde meelitatakse neile sobiva toiduga. Sulelised saavad seal elada hästi toidetud ja neile meeldivates tingimustes, mugava elu hinnaks on aga see, et poegi nad ei saa – munad pesades asendatakse mulaažidega.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles