Politsei kutsub liiklejaid halva ilma tõttu ettevaatusele

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Politsei- ja piirivalveamet kutsub pärast tööpäeva lõppu autorooli istujaid ettevaatusele, sest kohatine lume- või lörtsisadu võib muuta teeolud keeruliseks, öösel ja varahommikul võib aga esineda libedust.

Turvaliseks kojusõiduks soovitab politsei varuda rohkem aega ja kannatust, valida tuleks teeoludele vastav sõidukiirus ning hoida vajadusel pikemat pikivahet. «Kui on plaanis liigelda öösel või varahommikul, tasub arvestada sellega, et märg asfalt ja külmakraadid võivad kaasa tuua musta jää,» märkis amet.

Ilmateenistuse andmetel sajab Eestis esmaspäeval mitmel pool hoovihma ja kohati võib sekka tulla lörtsi. Puhub loode- ja põhjatuul 8–14, saartel ja rannikul puhanguti kuni 17 m/s. Sooja on 5–9 kraadi.

Vihma või lörtsi sajab mitmel pool Eestis ka öö hakul. Pärast keskööd Lääne-Eestist alates pilvisus hõreneb ja sajuvõimalus väheneb. Puhub loode- ja põhjatuul 4–10, põhjarannikul öö hakul puhanguti 13 m/s. Õhutemperatuur jääb öösel kolme külma- ja kolme soojakraadi vahele.

Teisipäeval tuleb ilmateenistuse prognoosi kohaselt vähese või vahelduva pilvisusega ilm ja kohati sajab hoovihma. Puhub loode- ja läänetuul 3–8 m/s. Sooja on 5–10 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles