Ilm muutub soojemaks alles nädala lõpus

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Reedel on oodata 12 kuni 17 kraadi sooja, Kagu-Eestis võib olla sooja kuni 20 kraadi, selgub Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi (EMHI) prognoosist.

Homme liigub madalrõhkkond Venemaa põhjaalade suunas. Öö hakul on Eesti kohal tihedamaid sajupilvi ning puhub tugev põhja- ja loodetuul. Pärast keskööd saju võimalus väheneb, taevas selgineb ja tuul jääb rahulikumaks. Õhutemperatuur on -3..+2, saartel kuni +4 kraadi. Päev tuleb pilverünkadega. Ida-Eestis võib ka üksikuid sajuhooge tulla. Tuul puhub läänekaarest ja on võrdlemisi nõrk. Õhutemperatuur on 6-11 kraadi.

Kolmapäeva öö on sajuta ja vaikne. Õhutemperatuur on sisemaal 0..-4, saartel ja läänerannikul kuni +4° kraadi. Päeval läheneb Läänemerelt madalrõhulohk. Eesti edela- ja lõunaservas vihma võimalus suureneb. Tuul pöördub idakaarde ja tugevneb. Õhutemperatuur on 8..12 kraadi, pisut jahedam on rannikul.

Neljapäeval laieneb madalrõhkkond Eestini ning selle serva mööda jõuab Eestisse soojem ja niiskem õhumass. Aeg-ajalt sajab vihma. Öösel puhub võrdlemisi tugev idakaare tuul, päeval tuul vaibub. Õhutemperatuur on öösel 0..+5, päeval valdavalt 7..12 kraadi, seejuures Loode-Eestis võib jääda 5 kraadi ümbrusse ja Kagu-Eestis 15 kraadini tõusta.

Nädala lõpp on soojem

Reedeks lisandub edelavoolus soojemat ja niiskemat õhku. Öösel on vaid laiguti nõrka sadu. Päevaks on oodata tihedamat vihma. Tuul puhub öösel idakaarest ja on tugevam, päeval pöördub lõunakaarde ja pisut nõrgem. Õhutemperatuur on öösel +1..+6, päeval 12..17, Kagu-Eestis võib tõusta 20 kraadini.

Laupäeval jääme madalrõhuala servaalale ja vihma tõenäosus on endiselt suur. Tuul puhub idakaarest ja on võrdlemisi nõrk. Õhutemperatuur on öösel 3-8, päeval sisemaal 15-19, Kagu-Eestis tõuseb 20 kraadi ümbrusse, rannikualad on märksa jahedamad.

Pühapäeval lisandub lõunakaarest soojemat õhku, selles on ka niiskust, mis hoovihmadena alla tuleb. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 5-10, päeval sisemaal 17-21 kraadi, meretuulega rannikualad on jahedad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles