Varastatud koer jõudis seitse aastat hiljem tagasi koju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taks. Foto on illustreeriv
Taks. Foto on illustreeriv Foto: Karli Saul /Scanpix

Ühest Kalamaja hoovist varastatud taksikoer jõudis pärast mitmeid seiklusi omaniku juurde tagasi seitse aastat hiljem, kirjutab munitsipaalpolitseiameti pressiesindaja Meeli Hunt.

Seitse aastat tagasi varastati ühest Kalamaja hoovist 8-kuune taksikutsikas. Õnnetu kutsikaomanik teavitas vargusest Toometi loomakliinikut, kus koer kunagi kiibiti. (Aastal 2007 ei eksisteerinud veel koerte keskregisterit ja kõik andmed lemmiklooma kohta salvestati registreerija- ja kiipijapoolsesse andmebaasi. Antud juhul Toometi loomakliiniku omasse).

Kadumisega samal ajal märkas Põhja-Tallinnas jalutanud mees narkootikumide tarbimise tunnustega poisse, kes piinasid väikest taksikutsikad. Ta võttis kutsika ära ja viis oma naistuttava Irina (nimi muudetud) juurde. Nii leidis taksipoiss endale uue armastava perenaise. Kuna Irina sissetulekud olid aga äärmiselt tagasihoidlikud, siis koeraga ta kunagi arsti juures ta ei käinud.

Ühel hommikusel jalutuskäigul tõmbas taks, uue nimega Utja, end jalutusrihma otsast lahti ja pistis plehku. Pärast pikki otsinguid leidis naine ta üles loomade hoiupaigast. Irinal ei olnud koera kohta esitada dokumenti, kuid tal olid kaasas koeraga koos tehtud pildid. Kontrollimisel näitas kiibilugeja koera registreerimise numbrit, andmed omaniku kohta puudusid. Hoiupaik andis Irinale tema lemmiku tagasi ja väljastas ühtlasi koerale passi.

Tänavu märtsis tuli aga Irinal ootamatult kaheks nädalaks ära sõita ning ta andis Utja oma sõbranna hoolde. Reisilt tagasi tulles sai ta aga kurva uudise osaliseks - koer on vahepeal ära jooksnud. Otsingutega jõudis naine lõpuks Facebooki, kus leidusid nii Utja pildid kui ka leidja telefoninumber. Oma suureks imestuseks sai Irina helistades teada, et koer on tagastatud omanikule.

Irina pöördus abi saamiseks muposse, teatades, et tema lemmik leiti küll üles, aga anti kellelegi teisele.

Menetlus- ja loomasektori vaneminspektor Tanya Tõnisson võttis asja uurida. Uurimise käigus selgus, et mees, kes märtsikuus, täpsemalt Suurel Reedel, koera Raua tänavalt leidis, viis ta täiesti juhuslikult Toometi loomakliinikusse, sest koer oli väsinud, räpane ja ka peksa saanud. Toometi kliinikus kontrolliti koera kiipi ja avastati seitse aastat tagasi tehtud märge, et koer on varastatud. Kohe võeti ühendust algse koeraomanikuga, kes oma ammu kadunud lemmiku rõõmuga tagasi võttis, kuigi peresse oli vahepeal võetud uus lemmikloom.  Ka nüüdseks suureks sirgunud taks võttis oma algse peremehe omaks, nagu poleks vahepealseid aastaid võõrsil olnudki.

Nii leidis Kalamajast varastatud taksikoer pärast pikki seiklusi tee tagasi oma koju. Kuigi koera vahepelne kasuperenaine oli seitsme aastaga koeraga hinges kokku kasvanud, sobis olukord ka temale. Nimelt põetab Irina oma haiget ema, kes elas ühetoalises korteris ning olud kolmele elanikule kitsukesed.

«Lõpp hea, kõik hea,» oli mupo vaneminspektor Tanya Tõnisson rõõmus. «Detektiivitöö võttis parasjagu aega, aga tulemus väärib seda. Märgiline on aga see, et koer jõudis päriskoju tagasi Suurel Reedel. Nagu ilusa lõpuga muinasjutt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles