Talgupäev toob kodudest välja üle 20 000 inimese

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui eelmisel nädalavahetusel rügasid talgulised Lätis, sealhulgas Valga-Valka piiril, siis sel nädalavahetusel leiavad talgud aset Eestis.
Kui eelmisel nädalavahetusel rügasid talgulised Lätis, sealhulgas Valga-Valka piiril, siis sel nädalavahetusel leiavad talgud aset Eestis. Foto: Eveliis Eek / Valgamaalane

Täna kõikjal Eestis peetav Teeme Ära talgupäev toob kodudest välja üle 20 000 inimese, kes on end kirja pannud 1734 talgule.

Enim talguid korraldatakse täna Harjumaal ja Tallinnas, kuhu plaanitud 414 talgule on end kirja pannud üle 5400 inimese. Talgupealinna tiitlit püüab taas Saaremaa, kus toimub 161 talgut, millele on end kirja pannud üle 2000 talgulise.

Teeme Ära talgupäeva raames korraldatakse täna talgud ka Petserimaal, Venemaa territooriumile jääval Ida-Setomaal Saalessa (Zalezje) kalmistul.

Kõige rohkem korraldatakse küla-, heakorra-, haljastuse ja looduskaitse talguid, samuti korteriühistute ja mälestiste talguid ning koristatakse ka prügi, mitmel pool korraldatakse lisaks praktilisele tööle mõttetalguid.

Liikumisaasta raames korrastatakse talgutel terviseradu ja spordirajatisi, Soome lahe aasta raames korraldatakse talguid väikesaartel ja randades, lisaks toimub mitmeid talguid suvise laulu- ja tantsupeo tuleteekonnaga seotud  kultuuriväärtuslikes paikades. Talguid korraldavad paljud korteriühistud, külaseltsid, kogudused, linna- ja vallavalitsused, koolid, noortekeskused ja lasteaiad.

Mõnes kohas algab talgupäev juba kell 9, kuid suurem osa talguid alustab kell 10 või kell 11. Mõned talgud peetakse pärastlõunal või õhtupoolikul ning mõned lähipäevadel.

Talgupäeva kulgu kajastavad jooksvalt mitmed raadiojaamad, kogu päeva jooksul saab otse talgupaikadest kogunevaid vahetuid muljeid jälgida talguveebist.

Talgupäeva korraldusmeeskond innustab vaatamata kargele ja paiguti vihmasele kevadilmale kõiki eestimaalasi talgutel osalema, et väljendada oma hoolivust kodukandi ja kogukonna suhtes, leida uusi sõpru ning tunda elurõõmu ja õlatunnet.

Talgupäeva meeskond ja päästeamet kutsuvad talgulisi hoolega järgima ohutusnõudeid. Kuna kõikjal Eestis on jätkuvalt väga tuleohtlik, tuleks lõkke tegemine lükata pigem aega, mil loodus on rohelisem ja tuleoht väiksem.

Postimees ootab lugejate muljeid, videosid ja pilte talgupäevast! Saatke need e-posti aadressile online@postimees.ee ning kirjutage fotode ja videode juurde ka autor ning koht, kus pilt on tehtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles