Rekord paranes neli korda

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haug
Kaal: 11,28 kg
Pikkus: 122 cm
Kuupäev: 28. mai
Püügiviis: spinning, hallikat värvi lant
Püügikoht: Erastvere järv
Haug Kaal: 11,28 kg Pikkus: 122 cm Kuupäev: 28. mai Püügiviis: spinning, hallikat värvi lant Püügikoht: Erastvere järv Foto: Erakogu

Ehkki Kanepi kandi jahi- ja kalamees Avo Maat on Põlvamaa järvedel kalastanud juba lapsest saati, on tema senised rekordhavid jäänud kahe-kolme kilo kanti. Veel on ta varem tabanud ühe kuuekilose koha.

28. mail haaras Erastvere järves tema spinningu otsa seotud hallikat kalavälimusega lanti aga hoopis teist masti kala.

Võitlus vältas 15–20 minutit. «Haug käis kaks korda pinnal, tekkis silmside,» rääkis Maat. Kalamees arvas esiti, et ehk on tegu umbes kaheksakilose isendiga. Peas vasardas mõte, et ega sellist kala kätte saa.

Aga läks õnneks. «Kolm korda jooksis järve peale ära, kuid siis väsis.» Maadi sõnul oli haug lihtsalt tugev vastane. Sellist rabelemist ja lõhkumist, nagu teevad paari-kolmekilosed, ei olnud.

Kala paadi kõrvale tõmmanuna üritas Maat haugi kahva ajada, kuid 122-sentimeetrisest isendist mahtus sinna vaid pea. Ei jäänud muud üle, kui enam kui 11-kilone saak paljaste kätega paati vinnata.

Mõistagi jäi kalapüük selleks päevaks katki. Kõigepealt kaaluma, piltniku juurest läbi ja siis kala puhastama.

Vanast vetevalvurist tegi Maat haugikonservi. «Palju ei tohi äädikat panna, siis tõmbab leeme valgeks, kaubanduslik välimus kaob ära,» rääkis mees. Praeguseks on kala juba ära söödud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles