Sajusele pühapäevale järgneb kuiva kevadilmaga nädal

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli Botaanikaaias õitsevad juba kevadlilled. Pildil krookused.
Tartu Ülikooli Botaanikaaias õitsevad juba kevadlilled. Pildil krookused. Foto: Sille Annuk

Kuigi veel üleeile sadas lund ja ilm oli talvine, pole külmalainet oodata ja uus nädal toob Eestisse kuiva päikselise kevadilma.

«Külmaks ei lähe, aga väikesi miinuskraade – paar-kolm kraadi – uuel nädalal öösiti kindlasti tuleb. Kui ööd on selged ja vaiksemad, langeb õhutemperatuur sisemaal varahommikuks miinusesse küll, aga päevad on soojad,» ütles Postimehele ilmateenistuse sünoptik Taimi Paljak.

Lumesadu uuel nädalal oodata pole, kinnitas ta. «Praegu seda näha ei ole, aga lund on sadanud ka aprillikuus, nii et see ei ole kindlasti välistatud,» ütles Paljak ja meenutas, et eelmisel aastal oli samal ajal Eestis veel paks lumi maas.

Järgmine sadu tuleb tema sõnul homme, mil taevas on pilves ning sajab vihma ja vihmasegust lund. «Pühapäev tuleb tõenäoliselt vihmane, aga järgmisel nädalal on ilm juba kindlasti kenam ja saame ka päikest näha,» kinnitas Paljak. «Mõjusamaks saab kõrgrõhkkond ja sadusid on suhteliselt vähe. Ilm on ilus, öösiti võib olla väikesi külmakraade, päevad on soojad.»

Ööl vastu pühapäeva on enne keskööd vahelduva pilvisusega sajuta ilm, hiljem pilvisus tiheneb ja hakkab sadama vihma, paiguti võib tulla sekka ka lörtsi. Puhub lõunakaare tuul 3-9 m/s, õhutemperatuur on -2 kuni +3 kraadi. Päeval on ennelõunal pilves ilm, sajab vihma. Pärastlõunal taevas selgineb ja saju võimalus väheneb. Puhub edela- ja läänetuul 4-10, rannikul puhanguti 13 m/s. Õhutemperatuur on +5 kuni +11.

Esmaspäeval ilmateenistuse prognoosi kohaselt Eestisse tõenäoliselt suurem sadu ei ulatu, kuid kohati võib tulla vihmahooge. Päeval on sooja 5-9 kraadi.. Teisipäeval on ilm sajuta ja rahulik, sooja tuleb päeval 3-8 kraadi. Kolmapäeval tuul tugevneb, kuid ilm püsib endiselt kuiv, sooja on päeval 5-11 kraadi. Neljapäevane ilm tuleb sajuta ja mõõduka idakaare tuulega, sooja on sisemaal päeval 7-10, kohati 13 kraadi, saarte rannikul on ilm märksa jahedam.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles