Kümned kalurid jäid Peipsi jääle lõksu

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääolud Peipsil on oluliselt halvenenud.
Jääolud Peipsil on oluliselt halvenenud. Foto: Lõuna prefektuur

Aina soojeneva ilma, tugeva tuule ja vihmasadude koosmõjul muutusid täna Peipsil jääolud ootamatult ja drastiliselt - mitmetesse kohtadesse tekkisid ohtlikud jääpraod, mistõttu pidid piirivalvurid maale aitama kümnei järvejääle lõksu jäänud kalureid.

Suured ja ohtlikud jääpraod on tekkinud jäässe Varnja, Mustvee ja Mehikoorma kordoni lähistel. Seetõttu tuli piirivalvuritel täna hommikul tagasi kaldasse aidata enam kui kümmekond kalurit, kes ei pääsenud ootamatult tekkinud jäälõhede tõttu ise omal jõul maismaale.

«Kalurite kaldale toomiseks kasutasid piirivalvurid nii hõljukeid kui ka paate. Päeva vältel tulid piirivalvuritele appi ka kohalikud elanikud ning üheskoos aidati kõik abivajajad järvelt tagasi kaldale,» ütles Lõuna prefektuuri piirivalvebüroo juht Tamar Tamm.

Tagamaks inimeste turvalisus ja vältimaks õnnetusjuhtumeid on tänasest keelatud Peipsi järvistule minek mistahes viisil. Piirivalvebüroo juht soovitab kaluritel keeldu tõsiselt suhtuda, sest soojad ilmad ning tugev tuul on jääolud järvistul muutnud liikumiseks väga ohtlikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles