Jahimehed lasid lõppenud hooajal 78 hunti ja 16 ilvest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jahimees.
Jahimees. Foto: Margus Ansu

Jahimehed küttisid äsja lõppenud jahihoojal Eestis kokku 78 hunti ja 16 ilvest, mis on mõnevõrra vähem kui eelmisel hooajal.

Novembrist veebruari lõpuni kestnud jahihooajal tohtisid jahimehed lasta 114 hunti, selgus keskkonnaameti statistikast. 78 kütitud hundist lasti 68 limiidi piires ja kümme erilubade alusel. Üldse kütiti tänavusel hooajal kõige enam hunte Järvamaal ja Harjumaal ehk vastavalt 17 ja 12. Neis maakondades oli huntide asustustihedus kõige suurem ning liikvel kõige enam hundikarjasid.

«Usun, et tänavuse jahi tulemusena ei tohiks huntide arvukus Eestis suureneda, vaid see pigem veel natuke väheneb,» rääkis BNSile keskkonnateabe keskuse ulukiseireosakonna juhataja Peep Männil, kelle sõnul oleks lubatud 114 isendi küttimine natuke liiast olnud.

Praegu elab Eestis paarsada hunti. Eelmisel jahihooajal tohtisid jahimehed lasta 85 hunti, tegelikult kütiti neid 80.

Ilveseid tohtis tänavusel hooajal lasta 17, lasti aga 16. «Võis arvata, et limiit kütitakse enam-vähem täis,» lausus Männil.

Tema sõnul on ilvese olukord praegu suhteliselt kehv ja limiit sai ka üle aastate väga väike määratud, et lasta ilvesel veidi taastuda.

Eelmisel jahihooajal kütiti Eestis 87 ilvest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles