Noored rüüstasid lastekaitsepäeval Panga panka

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Panga pank Saaremaa põhjarannikul.
Panga pank Saaremaa põhjarannikul. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Lastekaitsepäeval Panga panka külastanud koolinoored korraldasid Saaremaa turismimagnetil läbi aegade suurima lõhkumise, millega tekitasid ala haldajas kirjeldamatut pahameelt.

MTÜ Panga Areng juht Alver Sagur ütles, et nii suures mahus pahandust tehakse tavaliselt kogu suve jooksul, mis nüüd sai teoks ühe päevaga, kirjutab Meie Maa.

«Kiviaiast võeti kive ja visati pangalt alla, prügikastid peksti pilbasteks, pingid keerati teistpidi, kiik lõhuti ära, hoiatussildid rebiti puruks,» loetles Sagur.

Panga perenaine Marika Aus, kes turismiobjektil kaheksa aastat silma peal hoidnud, lisas eelloetletule veel müügilettidelt varastamise ning päikesekellalt raha varguse.

«Kaks suve on turistide jäetud raha päikesekellal seisnud, eile (üleeile – toim.) õhtuks, kui viimane laste buss pangalt lahkus, oli raha läinud,» rääkis Aus ja lisas, et meele teeb väga kurvaks, et nemad püüavad hoida ja tahavad, et kõik oleks meie saare külalistele ilus vaadata, aga siis tulevad needsamad külalised ja lõhuvad päevaga kõik ära.

Üht Tallinna koolinoorte gruppi Panga pangal saatnud Saaremaa giid Ülo Roos, kes oma sõnul isiklikult ühtegi lõhkumist pealt ei näinud, teadis, et grupis süüdistati kolme noormeest prügikasti lõhkumises, ent poisid süüd omaks ei võtnud.

Meie Maale teada olevalt käitusid noored lastekaitsepäeval häbematult ka Kaalis, reostades sealse külastuskeskuse WC-d.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles