Välismaised ilmaportaalid: Eestis on tali selleks korraks läbi

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinilill.
Sinilill. Foto: Aino Valt

Välismaised ilmaportaalid ennustavad, et Eestisse enne kevadet enam talvekülma oodata ei ole: kui veel selle kuu lõpuni püsib õhutemperatuur kas nulli lähedal või öösel ka mõne kraadiga miinuses, siis juba märtsi esimeses pooles püsib temperatuur päeval stabiilselt viie soojakraadi ümber.

Vene ilmapotaali Gismeteo andmeil jääb õhutemperatuur pealinnas Tallinnas veebruari viimastel päevadel -1 kuni +3 kraadi vahemikku. Öösel võib temperatuur küündida ka nelja miinuskraadini. Märtsikuus on juba märksa rohkem päikeselisi päevi, sooja tuleb märtsi esimeses pooles kuni 6 kraadi.

Ülikoolilinnas Tartus ei ole ilm palju külmem - veebruari lõpus langeb öine temperatuur kuni kuue miinuskraadini, päeval tuleb sooja -1 kuni +4 kraadi. Vene portaali andmeil on märtsi esimene pool päikeseline, kohati sajab ka vihma. Tartus on sooja stabiilselt 6 kuni 8 kraadi, kõige soojem päev paistab praegustel andmetel olevat 19. märts, mil Tartus on 10 kraadi sooja.

USA portaal Accuweather ennustab samuti, et pakast ei ole enne kevadet enam oodata. Portaali andmetel võib õhutemperatuur veebuari lõpus mõnel pool Eestis öösel alla nulli langeda, ent päevane õhutemperatuur jääb plusskraadidesse. Pealinnas on märtsis Accuweatheri järgi õhutemperatuur päeval keskmiselt 3-6 kraadi.

Pärnus on ilmaportaali andmeil veebruari viimastel päevadel öösel kuni 2 külmakraadi, päeval küündib õhutemperatuur kuue soojakraadini. Märtsis võib Pänus mõnel ööl temperatuur langeda alla nulli, ent päeval tuleb 2 kuni 6 soojakraadi.

Ka Norra ilmaportaal Yr.no kinnitab, et suurt pakast enam oodata ei ole. Näiteks on portaali andmetel Tallinnas Eesti Vabariigi aastapäeval 24. veebruaril 1 kuni 4 kraadi sooja, aastapäeva kontserdit korraldavas Pärnus on sel päeval 0 kuni +2 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles