Loomaaia baktrian sai juurde pisiperet

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baktrian pojaga.
Baktrian pojaga. Foto: Inari Leiman / Tallinna loomaaed

Tallinna loomaaia kaksküürkaamelil sündis 8. veebruaril poeg. Kuus aastat pausi pidanud emakaamel sai maha terve ja tugeva järglasega, kes esiotsa kõike muud kui ema nisa lutsutama kippus, lõpuks aga ka nisa üles leidis. Mõlemad paigutati siseruumi kosuma.

Ebatavaliselt soe küünlakuu lubab loomaaia kurelistel õuejalutuskäike nautida ja tiibu soputades lauluhäält harjutada. Benneti kängurude aediku ääres aga tasub juba hakata kokku lugema kukrutest välja piiluvaid kängurupoegi.

Tavaliselt märtsikuus munele hakkav merikotkas munes tänavu oma esimese muna juba 3. veebruaril. Kolmapäeval, 12. veebruaril sai munapaariga maha india pantergeko.

Teisipäeval siirdus väljateenitud vanaduspuhkusele Tallinna loomaaia kauaaegne veterinaarvelsker  Koetan Luštšik, kes on ligi 45 aastat loomaaialoomadel sõrgu värkinud, poegimisabi andnud, süsti teinud.

Järjekordse kilgisaadetise troopikamaja asukatele maiustamiseks saatis loomaaeda hea loomasõber  Liivi Prangel Põlvamaalt.

Kolm päeva töötasid Tallinna loomaaias Venemaa loodusfilmimeistrid. Looduslähedasena ehitatud amuuri leopardide ekspositsioon kutsus neid Kaug-Ida kaunitare just Tallinna loomaaias filmilindile jäädvustama.

Keskkonnainvesteeringute Keskuse kaudu Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondi raha toel ehitatud liigikaitselabori kompleksi andis ehitaja loomaaiale reedel üle ja lõpusirgele on jõudnud ka samal moel rahastatava loomaaia keskkonnahariduse keskuse hoone ehitajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles