Tugevnev tuul võib Rohuküla-Heltermaa liinil ooteaegu pikendada

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev St Ola
Parvlaev St Ola Foto: Saaremaa Laevakompanii

Väinamere Liinid teatab, et Rohuküla-Heltermaa liini teenindavat parvlaeva St Ola peab tuule tugevnemisel asendama Harilaid ning see võib osale reisijatest tuua kaasa pikema ooteaja.

Väinamere Liinide teenindusjuht Anu Hiiuväin lausus, et St Olal on tehniliste probleemide tõttu tuulepiirang ja laev saab sõita vaid tuulega alla 12 m/sek. «Uue nädala alguses esmaspäeval ja teisipäeval puhub tuul ilmaprognooside kohaselt ca 15m/s. Nendes tingimustes St Ola sõita ei saa ning operatiivselt asub seda asendama Harilaid,» rääkis ta.

«Sel juhul tekib olukord, kus laevale mahuvad ainult eelisjärjekorra sõidukid ja üldjärjekorda teenindab järgmise reisiga Muhumaa. Seega palume neile reisidele ootejärjekorda mitte tulla, vaid planeerida võimalusel reisid Muhumaa väljumistele. Info kõigi muudatuste kohta paneme üles liikuvale inforibale Tuulelaevad.ee kohe, kui on selgunud muudatuste vajalikkus,» lausus Hiiuväin.

Kui tugev tuul ei luba St Olal sõita, asendab Harilaid esmaspäeval reise Rohukülast kell 6:30, 12:30, 16:30, 20:30 ja Heltermaalt kell 8:30, 14:30, 18:30. Teisipäeval on Harilaiuga asendatavad reisid Rohukülast kell 12:30, 16:30, 20:30 ja Heltermaalt kell 6:30, 14:30, 18:30, 22:30.

Väinamere Liinid juhib reisijate tähelepanu, et see stsenaarium käivitub ainult juhul, kui ilmaprognoos tugevast tuulest täitub, ning vabandab ette võimalike ebamugavuste pärast.

St Ola põhjalikumad remonttööd saavad toimuda alates juuni lõpust ehk pärast seda, kui Kuivastu-Virtsu liinile on jõudnud uus laev Saaremaa, mis võimaldaks Ofelial tulla St Olad asendama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles