Veebruari esimesel poolel valitseb pehmem ilm

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula / Postimees

Veebruari esimesel poolel valitseb Eestis pehmem ilm ning kuigi sajab tihti, ei ole sajuhulgad suured.

Kuu algul kõrgrõhuala põhjaserva mõju nõrgeneb, alates neljapäevast tugevneb edela- ja läänevool ning ilma hakkab määrama Atlandi madalrõhuala idaserv. Üksteise järel liiguvad üle Eesti läänepoolse madalrõhuala lohud või väiksemad osatsüklonid. Sageli sajab, kuid sajuhulgad on enamasti väikesed või mõõdukad, selgub ilmateenistuse kuuprognoosist.

Kuu keskpaiku suureneb kõrgrõhuharjade mõju ning need vahelduvad madalrõhulohkudega. Sademeid on vähem ning ka õhutemperatuuri foon veidi alaneb. 60-protsendilise tõenäosusega läheb kuu lõpus ilm külmemaks, kuid võimalik on ka ilma soojenemine. Viimase tõenäosuseks hindab ilmateenistus 40 protsenti.

Kui tavaliselt on veebruari keskmine õhutemperatuur 3,3-7,4 miinuskraadi, siis alanud kuul kujuneb õhutemperatuur normilähedaseks või kõrgemaks, kusjuures kuu esimesel poolel on ilm pehmem. Sademeid tuleb veebruaris normi piires ehk 21-35 millimeetrit või rohkemgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles