Tänasest võib Pihkva järvele minna autoga

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalamehed Peipsi järvel. Foto on illustreeriv.
Kalamehed Peipsi järvel. Foto on illustreeriv. Foto: Toomas Huik

Tänasest võib Lämmijärvele ja Pihkva järvele minna nii autode kui traktoritega, küll aga on ebaühtlaste jääolude tõttu Peipsi järvele sõidukiga minek endiselt keelatud.

Lämmijärve ja Pihkva järve jääle võib minna Tartu ja Põlva maakonna piires kuni riigipiirini, teatas Lõuna prefektuur.

Väga ohtlik ja seepärast ka keelatud on liikuda transpordivahendiga Lämmijärvel Uhtinina ja Piirissaare lõunatipust põhja jäävale jääalale ja ühtlasi tuleb vältida minekut Salusaarele lähemale kui 100 meetrit, kus asuvad voolukohad. Ojade ja jõgede suudmetele ei tohi minna lähemal kui 150 meetrit.

Lõuna prefektuuri piirivalvekapten Mati Mikson ütles, et endiselt kehtib kohustus jääle minnes oma väljumine kordonis registreerida. «Registreerimine on oluline, et piirivalve saaks jälgida, kas olete päeva lõpuks ohutult tagasi kaldale jõudnud. Võimaliku ohu korral saame jällegi viivitamata otsingute ja päästmisega alustada,» selgitas Mikson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles