BP alustas naftalekke peatamiseks erioperatsiooni

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BP alustas Mehhiko lahel operatsiooni, mis kannab inglise keeles nime «Top Kill». Selle eesmärgiks on naftalekke peatamine.
BP alustas Mehhiko lahel operatsiooni, mis kannab inglise keeles nime «Top Kill». Selle eesmärgiks on naftalekke peatamine. Foto: Reuters/ScanPix

British Petroleum teeb järjekordse jõupingutuse, et teha lõpp kuu aja eest Mehhiko lahe põhjas alanud naftalekkest alguse saanud keskkonnareostusele.

Löögi alla sattunud naftakompanii alustas operatsiooni, mis kannab inglise keeles nime «Top Kill», vahendas BBC. Selle raames valatakse 1500 meetri sügavuses asuvasse lekkepaika muda ja kaetakse see tsemendiga. Ettevõtmise õnnestumine pole kindel, sest nii sügaval merepõhjas pole seda varem üritatud.

Endiselt voolab merre suures koguses naftat, mistõttu on loodusreostuse likvideerimine Mehhiko lahe suurima nafta- ja gaasitootja jaoks eluküsimus, sest sellest sõltub ettevõtte reputatsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles