Päästjad lõhkusid üle kallaste ajava Kunda jõe jääd

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunda jõgi on üle kallaste ajanud ka varasematel talvedel
Kunda jõgi on üle kallaste ajanud ka varasematel talvedel Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Päästjad käisid eile rasketehnikaga üle kallaste ajava Kunda jõe jääd lõhkumas ning jõesängi laiendamas.

Häirekeskusele teatati eile kella 7.41 ajal, et Kunda linnas Lontovas ajab jõgi üle kallaste. Sündmuskohal selgus, et jõesängis oli vesi tõusnud kriitilise piirini.

Olukorra lahendamiseks kaasati rasketehnika, mille abil hakati sillast merepoolsetel aladel jõge vabastama ja jääd avama. Jõesängi laiendamine ja jäätükkide eemaldamine jõest kaevekopaga kestis kella 15ni.

Olukord lahenes ning oht inimestele ja varale kõrvaldati.

Päästjad kutsuti üle ajama kippuvat Kunda jõge kontrollima juba pühapäeval, kuid kuna siis otsest ohtu majadele ei tuvastatud, ei hakanud päästjad esialgu midagi tegema. Eilne Virumaa Teataja kirjutas, et jõe ääres elavad inimesed käivad külma ja ohte trotsides ise jääd lõhkumas, sest vastasel korral ajaks jõgi üle kallaste. Elanikud olid nördinud ametkondade passiivsusest - häirekeskusse helistadest ütles päästekorraldaja, et pritsimehed ei tule välja enne, kui on oht inimeste varale, tervisele või elule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles