Kaptenid otsustavad Hiiumaa praami väljumise jooksvalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohuküla sadam, praamlaev.
Rohuküla sadam, praamlaev. Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Väinamere Liinide teatel püsib olukord Heltermaa-Rohuküla liinil madala veetaseme tõttu kriitiline. Iga reisi toimumise otsustavad kaptenid vahetult enne väljumisaega vastavalt oludele ning raskete veokite vedu toimub piirangutega.

Väinamere Liinide juhataja Urmas Treieli sõnul käib laevameeskondadel praegu võitlus sentimeetrite eest. «Jälgime Hiiumaa liinil hoolikalt veetaseme muutusi. Kaptenid langetavad otsused väljumise kohta jooksvalt ja pikemalt ette ei ole praegustes oludes kahjuks võimalik infot anda. Raskete veokite ülevedu jääb piirangutega seniks, kuni veetase uuesti tõusma hakkab,» rääkis Treiel.

Ta lisas, et laevajuhtidel on õigus teha laadung vastavalt veetasemele ja otsustada raskete veokite laadimise üle. See on võitlus sentimeetrite eest – mida raskem last, seda sügavamale laev niigi madalas vees vajub. Kohati on valik, kas panna laevale üks raskes täislastis veok või 25 sõiduautot.

Meretase langes Rohuküla-Heltermaa liinil kriitilisele tasemele hommikul kell 4, tegelik langus ületas õhtuse prognoosi. Madala veetaseme tõttu jäid täna hommikul väljumata praamid kell 6.30 nii Rohukülast kui Heltermaalt, liiklus taastus kell 8.20, kui mõlemast sadamast said laevad välja sõita. Triigi-Sõru liinil lükkusid samuti hommikused väljumised edasi ca 3 tundi. Kuivastu-Virtsu liinil toimub laevaliiklus tavapäraselt.

Edasine liiklus on olnud plaanipärane, kuid veetase on endiselt kriitilise piiri lähedane ja iga tund võib tuua muudatusi.

«Praegu toimib laevaliiklus häireteta, graafiku alusel,» kinnitas Väinamere Liinide juhataja Urmas Treiel Postimehele varem päeval.

«Samas on veeseis ikka kriitiline ja jälgime seda pidevalt. Ilmateade näitab jätkuvalt tugevat kagutuult, mis ei mõju veetasemele hästi,» lisas Treiel. Seetõttu soovitas ta kõikidel sõitjatel enne kodust väljumist tuulelaevad.ee kodulehelt operatiivinfot jälgida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles