Karge külm kestab vähemalt jaanuari lõpuni

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade talvisele Saaremaale Sõrve säärel.
Vaade talvisele Saaremaale Sõrve säärel. Foto: Irina Mägi

Praegused karged külmakraadid ei näita taandumise märke vähemalt jaanuari lõpuni, teatas Ilmateenistus.  

Reedel tuleb Eestis olulise sajuta karge talveilm. Väike lumesaju võimalus on vaid meretuulega rannikul. Öösel langeb õhutemperatuur selgema taeva korral -19..-24, kohati -27 kraadini, päeval tõuseb -11..-17 kraadini. Soojem võib olla rannikul, kus võib esineda ka vaid 8 külmakraadi.

Terve nädalavahetuse jätkub kõrgrõhkkond ning püsib nõrga tuulega külm sajuta ilm. Kõige külmem tuleb öö vastu laupäeva, kui öine õhutemperatuur on -19..-26, saartel -10..-17 kraadi. Laupäeval tuleb tavapäraselt 7 kuni 14 kraadi külma. Ööl vastu pühapäeva on külma varasema ööga võrreldes veidi vähem: -12 kuni -17 kraadi, päeval aga -7 kuni -12 kraadi.

Uuel nädalal esialgu kõrgrõhkkonna mõju jätkub. Ilm on olulise sajuta, samas tugevneb kagutuul 5 kuni 11 meetrini sekundis, rannikul ja saartel puhanguti isegi 14 m/s. Õhutemperatuur on öösel -15..-20, kohati -22, saartel -9..-14, päeval -7..-13 kraadi.

Seejärel jääb Eesti madalrõhuala kirdeserva, kuigi olulist ilmamuutust see ei too. Teisipäeval, kolmapäeval ja neljapäeval on olulise sajuta ilm. Puhub kagutuul 4-10, saartel ja rannikul puhanguti 14-16 m/s. Õhutemperatuur langeb öösiti -17..-22, kohati -25, saartel -9..-15-ni, päeval tõuseb -10..-15 kraadini, saartel on paar kraadi kõrgem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles