Jääsuplejad rõõmustavad pakaseliste ilmade üle

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui tavainimestele võib eesootav 20-kraadine pakane tunduda hirmutav, siis Türi talisuplejad vaid rõõmustavad õigete rannailmade saabumise üle.

Täna lõunapaiku Türi tehisjärvele igapäevast talisuplust tegema tulnud Piia Tamm, Merike Alusalu, Ants Mets ja Peeter Volmre hindasid päiksepaistelise ilma heaks rannailmaks.

„Lubatavad külmakraadid meid küll suplusest eemale ei peleta, ennemini teeb seda tuul,“ sõnas kaheaastase talisupleja staažiga Tamm. Temast vaid kolm kuud vähem jääsuplemisega tegelev Alusalu lisas, et vees saab käidud igasuguse ilmaga. „Ekstreemsemalt ongi meelde jäänud korrad, kui tuul saapad minema viis või vihma sadas nii, et vees olime kui vihmavarjus,“ sõnas ta.

Olenemata külmakraadidest on päikespaistelise ilmaga ainult lust riietuda nii enne kui pärast suplust. „Oluline on pea, käte ja jalgade soojus. Sussid jalga, müts pähe ja kindad kätte ning siis kannatab juba olla,“ sõnas Alusalu pärast nii minut – paar kestnud talisuplust.

Türi talisuplejad kogunevad järve ääres iga päev. Kõigile teadaolevad kellaajad on teisipäeval ja neljapäeval kell 13.30 ja teistel päevadel kell 12.30. Suplemas on Tamme teada hakatud käima ka Paidest. „Ega minagi muidu jääauku roniks, kui perearst Tamm ei soovitaks. Kuid mõjub hästi, liigesed enam ei valuta ja külmakartustki pole,“ tunnistas Peeter Volmre.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles