Järgmine nädal võib tuua kuni 25-kraadise pakase

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakane
Pakane Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Sel nädalal püsib Eestis valdavalt pilvitu ja mõõdukalt külm ilm, mis aga järgmise nädala lähenedes järjest külmemaks muutub, selgub ilmateenistuse värskest nädalaprognoosist.

Homme tugevneb Eestis kõrgrõhkkond, mis toob kaasa veidi tugevneva tuule ning lubab mõnes paigas kerget lumesadu. Õhutemperatuur on öösel -9..-15°C, päeval -6..-11°C.

Reedel jääb olukord samaks, kuid öösel võivad õhutemperatuurid olla sisemaal -12..-18, Lääne-Eestis rannikualadel kuni -10 kraadi. Päeval on endiselt külma 6 kuni 11 kraadi.

Nädalavahetuseks tugevneb kõrgrõhkkond veelgi, ilm on peamiselt sajuta ja pilvekiht hõreneb. Õhutemperatuur on öösel -14..-19°C, selge taeva all langeb paar-kolm kraadi alla -20°C, päeval on -8..-13°C.

Uue nädala alguse toob juba krõbedama külma. Ööl vastu esmaspäeva on õhutemperatuur -14..-19, kohati alla -20°C. Esmaspäeva päeval aga -7..-13°C.

Teisipäeval jätkub sajuta ja võrdlemisi selge taevaga ilm. Puhub mõõdukas ida- ja kagutuul. Õhutemperatuur on öösel -15..-21, kohati -25°C, päeval -10..-15°C.

Kolmapäeval jääb kõrgrõhuala ikka valdavaks. Kui Läänemere lõunavetelt madalrõhulohk põhja poole laieneb, siis võivad lumepilved ka Eestini jõuda. Ida- ja kagutuul tugevneb. Õhutemperatuur on öösel -14..-19, selgema taeva all langeb aga -25°C-ni. Kolmapäeva päevaks on oodata -8..-13, kohati kuni -15°C.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles