Külmakraadid jäävad Eestisse nüüd kauemaks

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koos esimese püsiva talvekülmaga peaks Eesti tänavatele tekkima ka libedus.
Koos esimese püsiva talvekülmaga peaks Eesti tänavatele tekkima ka libedus. Foto: Toomas Huik

Keskkonnaagentuuri andmetel tulevad järgmised kolm päeva Eestis mõõdukalt lumised, miinuskraadid võivad kestma jääda kuni 25. jaanuarini.

Täna õhtupoolikul hakkavad õhutemperatuurid alates Põhja-Eestist tasapisi langema, mis toob teedel kaasa suure libeduseohu. Eeloleva öö hakul võtavad Eestis võimust miinuskraadid ja laupäevast teisipäevani võib esineda lumesadu.

Prognoosi kohaselt on laupäeval külma 0 kuni 4 kraadi ja ilm jaheneb kuni teisipäevani, mil on oodata 5 kuni 14 kraadi külma. Ühtlasi tähendab see, et lumikate võib püsima jääda senisest kauemaks.  

«Eelkõige just sisemaal. Põhja-Eestis jääb ta esialgu suhteliselt õhukeseks, seevastu rannikualadel saame vähemalt kolmel päeval lund näha,» ütles Postimehele keskkonnaagentuuri ilmaprognooside osakonna juhataja Taimi Paljak. «Homme õhtupoole ja ööl vastu pühapäeva võib lund saada Eesti lõunaserv.»

Talveilm võib sedakorda Eestisse jääda pikemaks perioodiks. «Tänastel andmetel jätkub külmakraade kindlalt kümneks päevaks, veidi väiksema tõenäosusega isegi 25.-26. jaanuarini,» ütles Paljak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles