Uus aasta toob loomaaias kaasa muutusi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kameruni kääbuskits pojaga
Kameruni kääbuskits pojaga Foto: Maaja Kitsing / Tallinna loomaaed

Alanud aasta on Tallinna loomaaiale mitmes mõttes märgiline ja toob uut kaasa, näiteks alustab aastaringselt tööd laste loomaaed ning muutuvad piletihinnad.

Kameruni kääbuskitsed tegid loomaaiale aastalõpukingituse: 29. detsembril sündis kaks ja 31. detsembril kolm tallekest. Aastavahetuseks sai läbi amuuri leopardide pulmaaeg, kuid habekotkastel see nüüd just algas. Veelindude talvemajakeses aga pandi pesad valmis pelikanidele.

Loomaaialoomade jõulupeol loomadele toodud kinkidest osutusid kõige populaarsemaks pajuvitstest punutud pallid. Neid sai kas lihtsalt veeretada, palli sisse pandud toitu püüda, ise punutise sisse ronida või maitsvat pajukoort nakitseda.

Neljapäeval toodi loomaaeda suures koguses kuuski ja nulgi. Need lähevad loomadele nii söödaks kui puuride-aedikute kaunistuseks.

Aastavahetuse nädalal kokkuvõtteid tehes võib öelda, et möödunud aasta oli loomaaiale hea. Külastajate arv on tõusnud koguni üle 361 000, mis ületab mullust, samuti rekordaastat, tervelt enam kui 30 000 inimese võrra, mis on keskmise muuseumi aastane külastatavus.

Taas on loomaaia kollektsioonis teravmokk-ninasarvikud ja koguni noore paljunemise osas perspektiivse paarina. Järglane on jääkarudel Friidal ja Nordil ning sigimine on õnnestunud veel mitmel muulgi liigil. Euroraha toel on praktiliselt valmis saanud liigikaitse labori uued ruumid ja hoogsalt edeneb keskkonnahariduskeskuse hoone ehitamine. Üle ootuste hea oli mullu Hiiumaale lahti lastud euroopa naaritsate ellujäämus.

Algav aasta tuleb loomaaiale mitmeski mõttes märgiline. See on loomaaia juubeliaasta: 25. augustil möödub kolmveerand sajandit Tallinna Loomaaia asutamisest. Käima tuleb lükata uue keskkonnahariduskeskuse tegevus. Uues paigas ja aastaringselt tegutsevana avatakse laste loomaaed. Uus aasta on toonud kaasa ka muutusi loomaaia piletihindades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles