Ilmatark: seapõrn näitab ka edaspidi sooja talve

, ilmavaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rand.
Pärnu rand. Foto: Ants Liigus

Kui arvate, et tänavused soojad jõulud on väga erakordsed, siis eksite. Minu Moori talu andmed Lõpel alates 1993. aastast näitavad, et viimase 20 aasta jooksul on olnud lumeta jõulud kuuel korral ja plusskraadidega on olnud jõulud koguni 14 aastal.

2003. aastast on soojad jõulud isegi ülekaalus. Viimase 11 aasta jooksul on olnud miinuskraadid jõulude ajal vaid kahel korral.

Esimene lumi sadas kõige varem maha 2002. aastal ja kõige lumerohkemad olid jõulud 2010. aastal, kui mõõtsin lume paksuseks 60 cm.

Asjatundjad on kinnitanud, et keskmiselt pehmele talvele järgneb jahe suvi ja väga pehmele talvele soe suvi. Tänavuse talve algus on olnud küll väga pehme, eriti detsember.

Mis edasi tuleb, on aga raske ennustada. Järgmine nädal peaks jätkuma soojakraadide ja mõõdukate sademetega.

Seapõrn näitab ka edaspidi sooja talve. Paljud on küsinud, millal lund sadama hakkab. Kunagi küsiti sama ilmamees Vadim Želninilt ja tema siis pakkus südametäiega välja kuupäeva ja kellaaja. Õnnekombel juhtuski nii.

Vastan samamoodi: 5. jaanuaril kell 17.22 hakkab lund sadama.

Head uut aastat kõigile ilmahuvilistele!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles