Esimene jõulupüha tuleb sombune

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustad vihmapilved Rakveres.
Mustad vihmapilved Rakveres. Foto: Tairo Lutter

Homme, 25. detsembril ei erine ilm suuresti eelnenud päevadest - õhutemperatuur jääb plusspoolele ning taevalaotust katavad pilved. Samas aga ei tohiks Ilmateenistude andmetel vihma sadada.

Esimesel jõulupühal katab Norra merd võimas tsüklonite tandem ja selle serv katab Skandinaavia. Läänemere idarannikule ulatub aga Venemaalt kõrgrõhkkonna äärmine serv ning Eesti jääb kahe rõhuala piirimaile.

Ööl vastu kolmapäeva on muutliku pilvisusega ilm ning kohati sajab vihma. Edela- ja lõunatuul on öösel veel väga tugev, päeval pöördub enam kagusse ja nõrgeneb. Öösel puhub lõuna- ja edelatuul 5 kuni 11, puhanguti 15, saartel 12 kuni 17, öö hakul puhanguti 20 m/s. Sooja tuleb 1 kuni 6 kraadi.

Ilm on põhiliselt sajuta ja tuule kaasabil võib ka taevas selgineda. Puhub lõuna- ja kagutuul 5-11, saartel ja rannikul puhanguti 14 m/s Õhutemperatuur on ööpäeva vältel +3 kuni +6, idapoolsetes maakondades võib öösel 0 kraadi lähedale langeda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles