Jõulunädal tuleb pilves ja porine

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihma- ja lörtsisadu.
Vihma- ja lörtsisadu. Foto: Kristjan Teedema

Jõulupühade nädala algus ja lõpp tulevad kõikjal Eestis vihma- ja lörtsisajused, nädala keskpaigas sajud korraks lakkavad, ent taevas jääb endiselt pilviseks.

Ilmateenistuse andmetel valitseb esmaspäeval ja teisipäeval pilves selgimistega ilm, mitmel pool sajab vihma ja lörtsi. Puhub mõõdukas tuul 7-15 meetrit sekundis ja temperatuurid jäävad plusspoolele, ulatudes kuni kuue kraadini.

Alates kolmapäevast taevas veidi selgineb ja kuni neljapäevani asendub pidev pilvekate muutliku pilvisusega, mistõttu olulist vihmasadu enam esineda ei tohiks. Lõunatuul puhub aga endiselt 5-12 meetrit sekundis ja temperatuurid jäävad vahemikku ühest kuni viie plusskraadini.  

Reedel muutub ilm taas niiskemaks, aeg-ajalt sajab vihma, sisemaal võib ka märgi lumehelbeid sekka tulla. Temperatuur jääb endiselt vahemikku 1-4 kraadi, kuid öösel võib teedele tekkida jäide.

Samal ajal muutub ilm Lääne-Euroopas tormiseks.

Kuigi torm Eestisse ei jõua, tõuseb laupäeval selle mõjul tuul ka siin, ulatudes sisemaal 15 ja rannikul kuni 20 meetrini sekundis. Ööl vastu laupäeva võib esineda sadusid, kuid päevaks need taanduvad.

Praegustel andmetel muutub sadu uuesti tihedamaks õhtul. Õhutemperatuurid jäävad eelnenud päevadega võrreldes samaks.

Pühapäeval laupäevased tuuled jätkuvad. Aeg-ajalt sajab vihma, idapoolsetes maakondades võib ka lörtsi tulla, tihedamaks muutub sadu hommikust alates. Õhutemperatuur jääb taas vahemikku 1-5 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles