Ungaris ja Poolas evakueeriti tulvavete tõttu tuhandeid inimesi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjujad aitavad inimesi läbi tulvavee Miskolci linnas.
Tuletõrjujad aitavad inimesi läbi tulvavee Miskolci linnas. Foto: SCANPIX

Kesk- ja Kagu-Euroopas evakueeriti tulvavete tõttu nädalavahetusel ja ka täna mitu tuhat inimest. Üleujutused tekitasid probleeme maantee- ja raudteeliikluses.

Ungaris on tänase seisuga evakueeritud üle kahe tuhande inimese, kuna paduvihmade põhjustatud üleujutused on tõkestanud juurdepääsu küladele ja tekitanud voolukatkestusi, vahendas Reuters.

Ungari uudisteagentuuri MTI teatel erakordselt halva ilma tõttu on veepind väikestes jõgedes kerkinud rekordiliselt kõrgele, mistõttu evakueeriti 2093 inimest.

«Halva ilma tõttu on raske ennustada, millal olukord normaliseeruma hakkab. Me pole näinud sellist olukorda Sajo ja Hernadi jõgede orgudes 1974. aastast saadik,» rääkis Põhja-Ungari veeameti pressiesindaja Csaba Csont.

Budapest pääses väikeste kahjudega, kuid riigi suuruselt kolmandas linnas Miskolcis on kohalikud elanikud ehitanud kaitsevalle.

Miskolcis sai eile üks inimene surma, kuna vesi viis maja alt pinnase minema.
Poola ametnike sõnul on riigi lõunaosas saanud tulvavete tõttu surma kolm inimest, sadu on evakueeritud.

Eile õhtul uppus Koszarowis üks mees jõkke. Ta oli hüpanud vette, et päästa oma poega. Poja suutis ta veest välja aidata, kuid tugeva voolu tõttu mees ise veest välja ei pääsenud. Päästjad otsivad tema surnukeha.

Kaks inimest hukkus Väike-Poola vojevoodkonnas – 60-aastane naine ja 45-aastane mees.
Varssavis asuv meteoroloogiainstituut ennustab, et vihmasadu jätkub ilmselt reedeni.
Sõjaväe esindaja kinnitusel on umbes 8000 sõdurit valmis lööma kaasa päästetöödel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles