Veetemperatuur Emajões kerkis 18 kraadini

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädalavahetusel käisid paljud tartlased Emajõe ääres päevitamas. Julgemad kastsid end ka vette.
Nädalavahetusel käisid paljud tartlased Emajõe ääres päevitamas. Julgemad kastsid end ka vette. Foto: Sille Annuk

Temperatuur on ujumiseks igati sobilik, kinnitas Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi hüdroloog Ene Randpuu. Täna hommikul mõõtis ilmateenistus Emajõe veetemperatuuriks 18,4 kraadi.


Tartu randades valvet korraldav G4S projektijuht Teet Lill kinnitas, et nii Linnaujulas, Vabaujulas kui Anne kanali ääres naudib rannamõnusid 20-30 inimest ning neist mõned käivad ka juba vees. Uljalt vette tormata siiski veel ei maksa, sest rannavalve hooaeg algab ametlikult 1. juunil.

Lille sõnul käivad praegu ujumas enamasti karastunud inimesed. Lapsed käivad esialgu vaid jalgupidi vees. Kui soe on vesi Anne kanalis, seda Lill täna mõõtnud ei ole. Oma kogemustest ütles ta, et enamasti on kanal Emajõest kraadi võrra soojema veega.

Kindlus selles osas, kas veega on kõik korras ning ujumiseks ohutu, saabub Lille sõnul 20. mail, mil tervisekaitseinspektsioon võtab Tartu randades veeproove.

Varasemalt algas rannahooaeg Tartus 15. mail, kuid raske majandusolukord sundis Tartut valveteenuse pealt kokku hoidma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles